Ένα ανόργανο  δομικό υλικό, που ανήκει στην κατηγορία των δομικών στοιχείων κυψελωτού ή πορώδους μπετόν. Συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του εναρμονισμένου προτύπου EN 771-4.

Οικοδομικές εφαρμογές 

Το ALFABLOK είναι ένα ελαφρύ κατασκευαστικό υλικό με πορώδη δομή. Πληρεί το γερμανικό τεχνικό πρότυπο DIN 4165 και φέρει τη σήμανση CE.

 

Το ALFABLOK χρησιμοποιείται για την τοιχοποιία σε όλους τους τύπους κατασκευών από μονόροφα και πολυόροφα έως και βιομηχανικά κτήρια. Παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τα συμβατικά υλικά τοιχοποιίας χάρη στην υψηλή τεχνολογία κατασκευής του και τα ανώτερα χαρακτηριστικά του. Οι εξαιρετικές ιδιότητές του επιτρέπουν τη χρήση ακόμα και για έργα τέχνης όπως γλυπτά ή/και άλλες διακοσμητικές εφαρμογές.

 

Περίπου το 70-80% του όγκου του ALFABLOK αποτελείται από εξαιρετικά μικρές, σφαιρικές και λεπτά διεσπαρμένες κυψέλες αέρα. Τα συστατικά του είναι καθαρή άμμος χαλαζία, τσιμέντο Portland, υδράσβεστος και γύψος.

 

Πλεονεκτήματα

Τα σημαντικότερα οφέλη του ALFABLOK είναι τα εξής:

Υψηλή θερμομόνωση: χάρη στην πορώδη  σύνθεσή του, το ALFABLOK παρέχει υψηλά επίπεδα θερμικής μόνωσης. Συνεπώς, εξασφαλίζει σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων τόσο κατά την αρχική δαπάνη αγοράς-κατασκευής, όσο και κατά την θέρμανση ή/και ψύξη των κτηρίων.

Ελαφρού βάρους δομή: το ALFABLOK μειώνει τα συνολικά δομικά φορτία χάρη στο χαμηλό καθαρό βάρος του, βελτιώνοντας έτσι σημαντικά την αντισεισμικότητα και την ασφάλεια των κτηρίων (ξηρό ειδικό βάρος κοινών δομικών στοιχείων ALFABLOK από 400 έως 420 kg/M3).

Πυρασφάλεια: σύμφωνα με τα πρότυπα DIN 4102, το ALFABLOK αποτελεί πυρίμαχο υλικό κατηγορίας 1, το οποίο αντέχει σε θερμοκρασίες έως και 1200oC, αποτελώντας έτσι την ιδανική επιλογή για τις περιπτώσεις όπου η πυρασφάλεια είναι υψίστης σημασίας.

Κατασκευές ακριβείας: επειδή οι διαστάσεις των στοιχείων είναι πολύ ακριβείς με ελάχιστες ανοχές, το ALFABLOK προσφέρει υψηλά επίπεδα ακρίβειας κατά την τοποθέτησή του. Οι λείες επιφάνειες και οξείες ακμές του επιτρέπουν τη δημιουργία αισθητικά τέλειων  προσόψεων εξασφαλίζοντας έτσι οικονομία σε επόμενα στάδια όπως π.χ. στην εφαρμογή των επιχρισμάτων.

Φιλικό προς το περιβάλλον: δεν περιέχει καθόλου ραδιενεργές ή τοξικές ουσίες και παράγεται με πολύ μικρή κατανάλωση ενέργειας και με λιγότερες πρώτες ύλες σε σύγκριση με άλλα δομικά στοιχεία. Επιπλέον, το ALFABLOK δεν παράγει σχεδόν καθόλου ρυπογόνα απόβλητα ούτε κατά την παραγωγή του αλλά ούτε και κατά τη χρήση του.

 

Παραγωγή

Η καθαρή άμμος χαλαζία, το τσιμέντο Portland, η άσβεστος και η γύψος αλέθονται σε πολύ λεπτή σκόνη, αναμιγνύονται με νερό και στη συνέχεια προστίθεται σκόνη αργιλίου, η οποία ενεργεί ως διογκωτικό μέσο. Ο υδαρής πολτός που προκύπτει εγχύεται σε ρηχά καλούπια, τα οποία περιέχουν ήδη οπλισμό σιδήρου με αντιδιαβρωτική προστασία.

 

Μόλις ολοκληρωθεί η έγχυση, τα καλούπια μεταφέρονται σε μία σήραγγα, όπου η θερμοκρασία παρακολουθείται συνεχώς μέχρι να επιτευχθεί η αρχική πήξη. Αφού ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο σε περίπου 3 έως 4 ώρες, όλα τα χυτά τεμάχια μετακινούνται στην κλίνη ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου μηχανήματος κοπής, όπου τα προϊόντα κόβονται στο απαιτούμενο μέγεθος με ακρίβεια χιλιοστού.

 

Τα χυτά τεμάχια, ακέραια ακόμη, μετακυλούνται σε αυτόκλειστους κλιβάνους για σκλήρυνση με ατμό υψηλής πίεσης, η οποία διαρκεί περίπου 12 ώρες υπό πίεση 12 ατμοσφαιρών και σε θερμοκρασία 1900C. Τα προϊόντα που προκύπτουν από αυτό το στάδιο παραγωγής υποβάλλονται πρώτα σε αυστηρούς ελέγχους ποιότητας και στη συνέχεια διατίθονται έτοιμα στην αγορά ως ελαφρύ, υψηλής αντοχής δομικό υλικό.

 

Διαστάσεις - Συσκευασία

Οι πλίνθοι τοιχοποιίας έχουν μήκος 60 cm, πλάτος 25 cm και πάχος που κυμαίνεται από 5 έως 25 cm ανά βήματα των 2,5 cm. Το προϊόν διατίθεται σε παλέτες, με σήμανση CE, τυλιγμένο σε συρρικνούμενη μεμβράνη.

 

 

Τεχνική Υποστήριξη

Για περισσότερες πληροφορίες ή συμβουλές σχετικά με το ALFABLOK, μπορείτε να μπορείτε να καλέσετε στο 210 2898111.

 

Υγεία & Ασφάλεια

Καμία από τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του ALFABLOK δεν περιέχει αμίαντο.

 

Το ALFABLOK δεν περιέχει καθόλου ραδιενεργές ή τοξικές ουσίες.


Τεχνικό Εγχειρίδιο

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

1) ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ , 2) ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ (WEB BANKING), 3) ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΜΕΣΩ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ iPos

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Στην διάθεση σας εννέα ώρες κάθε εργάσιμη μέρα.

Δευτ - Παρ : 07:00 έως 16:00

Σαββάτο 08:00 έως 14:00

Τοποθεσία : 5ο ΧΛΜ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΜΟΙΡΩΝ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, Τ.Κ. 71500, Τ.Θ. 528

Please publish modules in offcanvas position.