Συμπληρωματικό προϊόν για τα κεραμίδια και επομένως απαραίτητο υλικό κάθε στέγης. Ανεξάρτητα από τον τύπο κεραμιδιών που θα επιλέξετε, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη σωστή τοποθέτησή της, καθώς επηρεάζει τόσο τη ροή των υδάτων όσο και την αισθητική της στέγης.

Kεραµίδια από πηλό - Στέγη φτιαγμένη από τη φύση

H ανάμειξη χώματος, νερού, αέρα και φωτιάς γεννά ένα προϊόν απόλυτα φυσικό και ταυτόχρονα απόλυτα σύγχρονο! Οι πρώτοι φιλόσοφοι της κλασικής Ελλάδας διεμήνυαν τα αποτελέσματα του συνδυασμού των βασικών στοιχείων της φύσης, τα οποία δίνουν οντότητα και μακροζωία σε όλα τα υλικά.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΚΕΡΑΜΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΠΗΛΟ

Τα υλικά στέγης θα πρέπει να έχουν ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά που αφορούν τη σκίαση, τη στεγανότητα, τη δύναμη, την αντοχή και την αειφορία. 
Η αισθητική, η εύκολη τοποθέτηση και το χαμηλό κόστος και η συντήρηση, είναι επίσης σημαντικά. 
Τα κεραμίδια από πηλό είναι τα πιο επιτυχημένα υλικά για στέγες σε όλη την ιστορία του πολιτισμού σε όλο τον κόσμο, καθώς προσφέρουν στα κτίρια ομορφιά, ασφάλεια, θερμική άνεση και εξοικονόμηση ενέργειας για χρονικό διάστημα χιλιάδων ετών, με πολύ χαμηλό κόστος. 
Παρά το πολύ χαμηλό κόστος τους, έχουν επιλεγεί για τη στέγαση ανακτόρων και των πιο διάσημων κτιρίων σε όλο τον κόσμο, καθώς η αισθητική του φυσικού πηλού δεν υστερεί για κανέναν.

ΣΚΙΑΣΗ 

Το πιο σημαντικό από τα βασικά χαρακτηριστικά των κεραμιδιών από πηλό είναι η σκίαση. Αυτό επιτυγχάνεται με τη θερμική χωρητικότητα του πηλού, η οποία, σε συνδυασμό με τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά των κεραμιδιών και την τοποθέτηση σε δοκούς από ξύλο, δημιουργεί ένα στρώμα απορρόφησης της ακτινοβολίας του ήλιου. Ο πηλός έχει την ικανότητα να αποθηκεύει πολύ μεγάλες ποσότητες ενέργειας, οι οποίες απελευθερώνονται εύκολα στον ουρανό κατά τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς να επηρεάζεται ούτε κατ’ελάχιστο η μοριακή δομή του. Έτσι, αυτή η διαδικασία απορρόφησης ενέργειας μπορεί να επαναλαμβάνεται για πάντα, καθιστώντας τον πηλό το καλύτερο και ταυτόχρονα με το χαμηλότερο κόστος υλικό σκίασης στη γη.

 

ΥΔΑΤΟΣΤΕΓΑΝΟΤΗΤΑ 

Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό των κεραμιδιών από πηλό είναι η υδατοστεγανότητα. 
Αυτό επιτυγχάνεται από τα σωματίδια αργίλου του μίγματος πηλού / άμμου της βασικής σύνθεσης του κεραμιδιού. Τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά τα οποία εξασφαλίζουν ένα έξυπνο κάλυμμα σύμπλεξης του ενός με το άλλο, καθώς και οι επαρκείς ικανότητες παραγωγής είναι επίσης πολύ σημαντικά. Τα κεραμίδια πρέπει να τοποθετηθούν με την πιο κατάλληλη κλίση, έτσι ώστε αυτή να συγκρατεί τη δράση τόσο του ανέμου όσο και της βροχής. Αυτή η κλίση θα πρέπει κανονικά να υπερβαίνει το 30%.

ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΤΟΧΗ 

Η μηχανική αντοχή των κεραμιδιών είναι ζωτικής σημασίας στο βαθμό που θα πρέπει να διατηρήσουν το φορτίο των τεχνιτών στεγών, καθώς και συνεργεία συντήρησης και ανθρώπων που εγκαθιστούν κεραίες και άλλες τέτοιες συσκευές στη στέγη. Δεδομένου ότι τα προβλήματα που δημιουργούνται από μερικά σπασμένα κεραμίδια σύμπλεξης σε μια στέγη θα μπορούσαν να γίνουν σημαντικά, δεν αξίζει να  χρησιμοποιήσετε φθηνά κεραμίδια από πηλό.

ΑΝΤΟΧΗ 

Τα υλικά στέγης προορίζονται να παραμείνουν εκτεθειμένα και να προστατεύουν  τα κτίρια από όλες τις καιρικές συνθήκες που κυμαίνονται από τον καύσωνα σε παγετό σε κύκλους τόσο συχνά και σύντομα όσο η μέρα και η νύχτα. Τα κεραμίδια από πηλό, όπως μπορεί να δει κανείς στις στέγες των κτιρίων σε όλο τον κόσμο, που παλιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, έχουν αποδείξει την αντοχή τους στο χρόνο ενάντια  σε όλες τις καιρικές συνθήκες. 
Η σωστή τοποθέτηση των κεραμιδιών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η υδατοστεγανότητα και ο φυσικός εξαερισμός, είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της μακράς διάρκειας ζωής της στέγης, καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας του κτιρίου.

ΑΕΙΦΟΡΙΑ 

Η συνειδητοποίηση της σημασίας της αειφορίας σε κάθε πτυχή της ζωής μας αυξάνει συνεχώς στις μέρες μας. 
Με τον όρο "αειφορία" εννοούμε τη λογική χρήση των πόρων, ανθρώπινα, φυσικά και οικονομικά. 
Εκτός από τα δέντρα μπαμπού, τα οποία ευδοκιμούν μόνο σε περιορισμένες τροπικές περιοχές, ο πηλός είναι μακράν το πιο αειφόρο δομικό υλικό στη γη. 
Δεν είναι τυχαίο ότι ο πηλός επιλέχθηκε από τους περισσότερους πολιτισμούς του ανθρώπου ως το βασικό δομικό υλικό. 
Τα τούβλα και τα κεραμίδια από πηλό υπήρξαν πάντα οι πρωταθλητές του δεκάθλου στον ανταγωνισμό των οικοδομικών υλικών. 


  

Τεχνικό Εγχειρίδιο 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

1) ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ , 2) ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ (WEB BANKING), 3) ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΜΕΣΩ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ iPos

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Στην διάθεση σας εννέα ώρες κάθε εργάσιμη μέρα.

Δευτ - Παρ : 07:00 έως 16:00

Σαββάτο 08:00 έως 14:00

Τοποθεσία : 5ο ΧΛΜ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΜΟΙΡΩΝ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, Τ.Κ. 71500, Τ.Θ. 528

Please publish modules in offcanvas position.